HAN-porten

Det finns möjlighet att koppla in extern utrustning till elmätarens HAN-port för att ta del av dina mätvärden i nära realtid (var 10:e sekund), vilket gör det möjligt att övervaka och styra ditt hem baserat på din momentana elanvändning.

Vissa produkter kopplas in direkt i mätarens HAN-port, men det finns också möjlighet att köpa moduler som ansluts i mätarens HAN-port och fungerar som en slags adapter som gör om kontakten till antingen RJ12-kontakt eller RJ45-kontakt. Detta gör att du som kund har möjlighet att välja mellan en ökande mängd olika produkter som finns på marknaden. Observera att om modul för RJ12 används så behövs extern strömförsörjning till din utrustning. Kom ihåg att fråga din leverantör för att vara säker på att du köper produkter som passar till Kamstrup Omnipower.

Aktivering av HAN-porten

HAN-porten måste aktiveras av oss innan den går att använda. Fyll i det här formuläret eller kontakta kundservice.

Var kan jag köpa produkter att ansluta till HAN-porten?

Linde energi säljer i dagsläget inte några produkter för att koppla in till elmätaren, men det finns att köpa på den öppna marknaden. Kom ihåg att fråga din leverantör för att vara säker på att du köper produkter som passar till Kamstrup Omnipower.

Var sitter HAN-porten?

HAN-porten sitter under luckan i övre delen av elmätaren, ovanför displayen.
Som kund har du tillåtelse att klippa bort plomberingen till luckan.

Kamstrup, elmätare

Problem att få kontakt med HAN-porten

Om din utrustning plötsligt tappar kontakten med elmätarens HAN-port kan du testa att starta om elmätaren på följande sätt:

  1. Slå från huvudbrytaren vid elmätaren
  2. Skruva ur alla tre huvudsäkringar
  3. Se till att elmätarens display slocknar och vänta i ca 30 sekunder
  4. Skruva i huvudsäkringarna
  5. Slå till huvudbrytaren

Frågor eller funderingar?

Kontakta Kundservice
Telefon: 0581-887 01
E-post: kundservice@lindeenergi.se