Ladda enkelt längs vägen

Det enklaste sättet att hitta laddstationerna i vårt publika laddnätverk är genom att ladda ner MERs app - Mer Connect Sverige.

Då har du alltid närmaste laddplats tillgänglig i mobilen. På appens översiktskarta är laddplatserna markerade med symboler som visar om det är en destinationsladdare eller en snabbladdstation. Här ser du även om laddstationen är ledig, vilka kontakter den har och hur du enklast hittar dit.

I dagsläget finns 32 publika laddplatser i Lindesbergs kommun.

Ladda ner Mer-appen gratis i App Store eller Google Play. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Funktioner och service

Information om laddplatsen

När du har klickat på en laddplats kan du se vilka laddkontakter och/eller uttag som finns och hur du enklast hittar dit.

Är laddplatsen ledig eller upptagen?

När du klickar på en laddplats på appens översiktskarta ser du om den är ledig eller upptagen. Om en laddare mot förmodan är ur funktion finns denna information också tillgänglig i appen. Därmed slipper du stå i kö och kan undvika tekniska problem på en laddstation.

Välj laddnings- och uttagstyp

Med en filterfunktion kan du välja att bara se laddplatser med det ladduttag eller den laddkontakt som passar din bil. De andra laddplatserna visas inte och därmed blir översikten mer överskådlig.

Fler funktioner

Appen uppdateras löpande. De senaste funktionerna inkluderar bland annat en refresh-knapp för liveuppdatering av laddplatsernas status samt möjlighet att se alla laddplatser som lista.

Örebro läns bäst utbyggda laddinfrastruktur finns i Lindesberg - här kan du enkelt ladda elbilen

Örebro läns bäst utbyggda laddinfrastruktur

Satsningen på laddstationer är en långsiktig investering där Lindesbergs kommun, Linde energi och det kommunala fastighetsbolaget LIBO/FALAB samverkat. Laddstationerna i kommunen har satts upp i samarbete med Bee, tidigare Clever. Stationerna ingår i Mer´s rikstäckande publika laddnätverk i Sverige och Norge och kan användas av alla laddbara bilar på marknaden.