Energiklappen 2020 går till...

Tidigare i vinter bad vi er att nominera era lokala hjältar till Energiklappen. Hela 61 nomineringar kom in – och nu har pristagarna utsetts. Totalt får fem lokala eldsjälar, initiativ och projekt dela på 25 000 kronor.

placeholder

Vi på Linde energi brinner för ett levande Bergslagen och för att Bergslagen ska leva behövs eldsjälar som kommer med idéer, vågar ta initiativ och genomför projekt. När vi utvärderat alla nomineringar har vi eftersträvat att belöna pristagare som kännetecknas av värdeorden hållbarhet, jämställdhet, likabehandling och sunda värderingar.

Motiveringar, frågor och svar

Nedan presenteras samtliga fem pristagare med motiveringar. Vi ställde även tre korta frågor till pristagarna - se vad de svarade genom att scrolla.

  1. Klassisk sportfråga, hur känns det?
  2. Vad vill du hälsa den eller dem som nominerade dig till Energiklappen?
  3. Hur ska du använda Energiklappen?
Björn Eremo, Djungelgymmet

Björn Eremo (Djungelgymmet)

Mycket vatten har runnit under broarna sedan Djungelgymmet såg dagens ljus år 2007. Sedan dess har Björn med stort engagemang, en peppande attityd och motiverande inställning bidragit till att främja folkhälsan och en aktiv livsstil. Att träna under bar himmel, med frisk luft i lungorna, utifrån sina egna förutsättningar
har aldrig varit mer rätt än under år 2020.

1. Det känns hedrande och lite som ett kvitto på att Djungelgymmet funkar.

2. Ett stort tack för den visade uppskattningen! Det värmer och ger energi att fortsätta.

3. Pengarna går oavkortat till att utveckla Djungelgymmet.

Knytgubbarna Fellingbro

Knytgubbarna Fellingsbro

Att ge av sin tid och förgylla sina medmänniskors vardag, det är Knytgubbarna i ett nötskal. Med enorm värme och personlig närvaro bidrar de till ett inkluderande samhälle, där alla får chansen att delta. Bara en sådan sak som att inspirera till en barnbok gör dessa extra mor- och farföräldrar till värdiga mottagare av Energiklappen.

1. En stor ära och glädje att få Energiklappen.

2. Ett stort tack för att du/ni uppskattar vårt arbete.

3. Skaffa ny utrustning och underhålla den gamla utrustningen. Och se till att det finns utrustning till alla som vill åka skridskor i Fellingsbro, då det inte finns någon Fritidsbank där man kan låna utrustning.

Lindesbergs stjärnor julbild

Lindesbergs stjärnor

Lindesbergs egna ”Glada Hudik”-ensemble sprider glädje och värme varje gång de går upp på scenen. Efter ett år av inställda aktiviteter och andra utmaningar är det vår tur att ge en gnutta av detsamma tillbaka.
Ett peppande bidrag i en annorlunda vardag, som vi hoppas ska ge energi och motivation inför nästa framträdande.

1. Lindesbergs stjärnor är mycket glada och överraskade av att vi fått Energiklappen av Linde energi. Det har varit en speciell höst när vi bara kunnat träffas några få gånger av smittskyddsskäl. För närvarande kan vi inte träffas alls och då känns det extra roligt att bli uppmärksammad.

2. Vi vet att det är många i Lindesberg som följer vår verksamhet och kommer till våra shower. Ett stort tack till våra fans som stöttar oss och som nu har nominerat oss till Energiklappen. Vi bockar och bugar.

3. Pengarna kommer vi att använda till vår nästa show. När vi gör våra shower har vi omkostnader för kostym, rekvisita, teknik, marknadsföring m.m. Vi brukar även hyra in musiker för att ge publiken en riktigt härlig föreställning. Det är skönt att ha delar av de utgifterna täckta i förväg.

John Martinsson, Hälsostigen i Fellingsbro

John Martinsson

John har på många sätt bidragit till att sätta Fellingsbro på kartan. Förutom ett långsiktigt och gediget engagemang i den lokala orienteringsföreningen och ett stort arbete med integration på orten, har John varit en viktig eldsjäl bakom satsningen på Hälsostigen i Fellingsbro där tillgänglighet och allas möjlighet till en aktiv livsstil visat vägen. Eldsjälar som John växer inte på träd, vilket gör honom till en värdig mottagare av Energiklappen.

1. Känner mig hedrad och tacksam.

2. Ett stort tack det är roligt när arbetet uppskattas.

3. En semesterresa och ladda batterierna.

Carin Neanro, Seniorkollo

Carin Neanro (Seniorkollo)

Ensamhet och isolering kan få ödesdigra konsekvenser. Det har Carin och hennes kollegor motverkat genom initiativet till ett seniorkollo. Att använda sitt driv och engagemang för att skingra ensamhet och att ge våra äldre glädje, samvaro och sammanhang i en annars tuff vardag, det är värt Energiklappen alla dagar i veckan.

1. Jättekul!! 😊 Att Seniorkollot var uppskattat, det vet vi, men att sen få Energiklappen, det var en överraskning.

2. Ett stort TACK för att de nominerat oss.

3. Vi vet i dagsläget inte om det blir något Seniorkollo nästa år, men förhoppningsvis blir det av och då tänker jag att vi kan använda det till underhållning. Om det mot förmodan inte skulle bli av, så tänker jag att vi använder det till någon form av aktiviteter för seniorer boendes i kommunen.