Energiklappen 2022 tilldelas...

För tredje året delar vi ut Energiklappen, vår julklapp till en lokal eldsjäl eller grupp av eldsjälar, ett lokalt initiativ eller projekt. Helt enkelt någon eller något som sprider värme och gör skillnad för andra, i Bergslagen.

Årets pristagare spänner brett från kultur och idrott till samhälle.

placeholder

Motiveringar, frågor och svar

År 2022 får fem pristagare dela på prispotten om 25 000 kronor. Nedan presenteras samtliga pristagare med motiveringar. Vi ställde även tre korta frågor till pristagarna - se vad de svarade genom att scrolla.

  1. Klassisk sportfråga, hur känns det?
  2. Vad vill du hälsa den eller dem som nominerade dig till Energiklappen?
  3. Hur ska du/ni använda Energiklappen?
Aleksander Lazarevic

Aleksander Lazarevic,

ungdomsansvarig/tränare P10 IFK Lindesberg

Det finns idrottsledare och så finns det idrottsledare. Aleksander Lazarevic hör till den kategorin som står för ett engagemang som sträcker sig långt utanför planen. En stark förebild som med sin närvaro och sin omtänksamhet bidrar till att nästa generation präglas av respekt, sunda värderingar och vikten av ta hand om varandra och må bra.

1. Det känns väldigt roligt och jag blev otroligt rörd. Jag känner mig som en eldsjäl när det kommer till idrotten och framförallt när det kommer till fotbollen. Så därför är det extra roligt att det märks ut till andra. Jag är inte ensam i att brinna för ett intresse, däremot önskar jag att det fanns fler som ville, kunde och orkade engagera sig.

2. Stort tack till den eller de personer som nominerat mig, det känns gott i hjärtat! Hade jag vetat vem du/ni är så hade jag gett dig/er en stor kram!

3. Pengarna kommer att sättas in på IFK P10’s konto. Att jag fått detta pris är tack vare det team jag ingår i tillsammans med spelare och ledare i P10. Vi utvecklar varandra!

Anders Ericsson

Anders Ericsson,

mångsysslare Löa

Att Löa inte skulle vara samma levande samhälle utan Anders insatser, är ingen överdrift. En eldsjäl som har ett finger med i det mesta som händer och sker i bygden och som inte låter sig nedslås av hinder på vägen. Den glädje och nytta, såväl gammal som ung, har av hans idoga arbete är värt en energiklapp varje dag i veckan.

1. Känner mig hedrad och stolt.

2. Tack för att mitt arbete uppmärksammas.

3. Sätta lite extra guldkant på tillvaron.


Ingegärd Carlsson

Ingegärd Carlsson,

dans- och gympaledare

Hon visar verkligen att ålder bara är en siffra. I nästan ett halvt sekel har Ingegärd Carlsson spridit rörelseglädje genom dans och gympa, från den klassiska husmorsgymnastiken till dagens sittgympa. Ett energiknippe som med sin outröttliga entusiasm får sina medmänniskor att glömma livets krämpor.

1. När jag förstod att det var sant blev jag jublande glad.

2. Jag är glad och tacksam att det finns någon som tycker jag är värd att nomineras.

3. Det är så nytt så jag vet inte men nya träningskläder är ju aldrig fel.

 

Björn Nyberg

Björn Nyberg,

grundare & förgrundsgestalt Frövi Judo

Han har mer eller mindre vigt sitt liv åt Frövi Judo. Många är de ungdomar som lärt sig göra kullerbyttor under hans ledning, men numera sträcker sig engagemanget långt åt andra hållet också – genom att lära äldre falla på rätt sätt. Björn Nyberg är starkt bidragande till de framgångar Frövi Judo skördat, men framför allt står han för ett varmt, välkomnande och inkluderande ledarskap.

1. Det känns hedrande att få detta pris i konkurrens med alla duktiga eldsjälar som finns i trakten.

2. Tack för att ni uppskattar mitt arbete.

3. Energiklappen ska användas till en hemlig resa till min fru som har förståelse för de timmar jag lägger ner i föreningen.

Rickard Larsson

Rickard Larsson,

körledare & dirigent

Han har det senaste decenniet varit starkt bidragande till att forma musikscenen i Lindesberg. En ledare som pendlar sömlöst mellan att stå i centrum och i bakgrunden. Han vågar ta plats, men gör samtidigt sitt yttersta för att lyfta fram och utveckla sina adepter. Låta dem våga och växa. Richard Larsson står verkligen upp för de mjuka värden som i en hård värld ibland faller i skugga – medmänsklighet, god ton och inkludering. I Richards värld har alla en plats och alla är välkomna.

1. Verkligen en klassisk sportfråga! Det känns oerhört kul och en ära att bli utvald!

2. Vill skicka ett jättetack till dem som nominerat. Att nån tänkte på lilla mig i detta. Super!

3. I dagsläget får det kanske tyvärr bli det ganska tråkiga svaret: El… man bävar ju för elräkningen i dagsläget. Men om det blir nått över så kanske vi får hitta på nått festligt. Lite oklart vad ännu!