Nu flyger vi igen

Med start tisdagen den 7 juni besiktigar vi vårt 180 mil långa elnät med hjälp av helikopter. Vi flyger över stora delar av Lindesbergs kommun samt Närkes Kil med omnejd – ibland på låg höjd.

placeholder

- Vi bedriver en samhällsviktig verksamhet och för att säkerställa att vi håller en fortsatt hög leveranssäkerhet besiktigar vi regelbundet vårt ledningsnät. Det sker vanligtvis med hjälp av drönare eller till fots, och en gång per år tar vi hjälp av helikopter, säger Joakim Johansson, affärsområdeschef El på Linde energi.

- I år känns det väldigt angeläget att genomföra helikopterbesiktning, med tanke på de skador som den tunga snön som föll i april ställde till med. Vi har röjt bort drygt 500 träd och har inga kända problem, men helikopterperspektivet ger oss möjlighet att upptäcka potentiella trädpåfall och andra risker samt enklare utvärdera och prioritera våra insatser, fortsätter Joakim Johansson.

Flygning på låg höjd

Helikoptern flyger tidvis på väldigt låg höjd och kan därför röna viss uppmärksamhet. Särskilt hästar och andra djur kan lätt bli rädda av det smattrande ljudet.

Vid frågor om helikopterbesiktningen, kontakta Kundservice på telefon 0581-887 01.