Solcellsrekord med trendbrott

Förra året installerades 43 procent fler solcellsanläggningar än året innan i Sverige. Vi ser en likadan trend och slog rekord i antalet sålda anläggningar år 2019. Dessutom ser trenden ut att hålla i sig även i år.

placeholder

Linde energi sålde 2019 totalt tio solcellsanläggningar med en installerad effekt om drygt 155 kilowatt (kW). Hittills i år har vi levererat och installerat fyra anläggningar med en effekt om cirka 37 kilowatt (kW).

Faktum är att de flesta solcellsanläggningar som installeras idag är under 20 kilowatt, med andra ord mindre anläggningar som exempelvis på villatak och fritidshus.

Det här är ett tydligt trendbrott, då det är första gången någonsin som de mindre anläggningarna står för den största delen av kakan i statistiken.

För dig som inte kan eller vill skaffa en egen solcellsanläggning kommer vi att erbjuda möjligheten att hyra solpaneler i vår nya solpark, Solhagen i Torphyttan. Mer information om det kommer lite senare i vår.

Vi på Linde energi säljer kundanpassade och nyckelfärdiga solcellslösningar i samarbete med Kraftpojkarna Länk till annan webbplats..