Visar vägen på cykel

Linde energi är en av länets cykelvänligaste arbetsplatser.

placeholder

I samband Energi- och Klimatdagen prisades länets cykelvänligaste arbetsplatser – och en av dem som tilldelades tre av tre möjliga stjärnor för sitt arbete med att göra det enklare för personalen att välja cykeln som transportalternativ var Linde energi.

Cykelvänlig arbetsplats är en del av projektet Hållbart resande och genomförs i samarbete med Askersunds kommun, Hallsbergs kommun, Karlskoga kommun, Lindesbergs kommun och Örebro kommun. Kampanjen syftar till att stödja och uppmuntra arbetsplatser som underlättar för sina medarbetare att cykla till och från jobbet samt vid lokala affärsresor. Som stöd i arbetet finns en checklista med 18 kriterier.

18 arbetsplatser deltog i utmaningen ”Cykelvänlig arbetsplats” 2019. Av dessa klarade 13 tillräckligt många kriterier för att prisas för sitt engagemang. Utifrån antalet uppfyllda kriterier tilldelades arbetsplatserna en, två, eller tre stjärnor - där Linde energi som sagt kammade hem full pott.

Motiveringen till Linde energis tre stjärnor lyder: ”Arbetsplatsen som har (nästan) allt och uppfyller sexton av arton kriterier. Det finns cykelparkering, verkstad och förråd. Tjänstecyklar servas och personalen informeras regelbundet om cykling.”

Energi- och Klimatdagen anordnas varje år av Länsstyrelsen i Örebro län och Region Örebro.

Läs mer om Cykelvänlig arbetsplats på tänktanken.nu Länk till annan webbplats..