Finansiera dina solceller

Skatteavdrag för grön teknik

Om du ska installera en solcellsanläggning på ditt tak kan du få skattereduktion för kostnaden för arbete och material.

Skattereduktion ges med 15 procent av kostnaden för både arbete och material, högst 50 000 kronor per person och år. Det gäller installationer som påbörjas och betalas från och med den 1 januari 2021.

Rent praktiskt fungerar det precis som RUT- och ROT-avdrag. Du får avdraget direkt på fakturan, resten sköter vi. Det nya gröna avdraget ersätter det tidigare statliga bidraget som privatpersoner kunna ansöka om i samband med exempelvis installation av solceller.

Mer information om det nya skatteavdraget för grön teknik hos Skatteverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Energilånet

Linde energi och Bergslagens Sparbank uppmuntrar till klimatsmart utveckling. Därför erbjuder vi tillsammans Energilånet, speciellt framtaget för exempelvis investering i solcellsanläggning.

Energilånet är för dig som ska investera i energibesparande lösningar och/eller ett mindre miljöbelastande uppvärmningssystem. Med energibesparande åtgärder kan du både minska dina energikostnader och göra din bostad mer attraktiv på marknaden.

Till energibesparande åtgärder räknas till exempel installation av solcellslösningar och fjärrvärmer.

Frågor eller funderingar?

Kontakta Kundservice
Telefon: 0581-887 01
E-post: kundservice@lindeenergi.se