Hållbar och lokal-producerad solenergi

Just nu pågår förberedelserna inför bygget av Örebro läns största markförlagda solpark - Solhagen i Torphyttan. Målet är att Solhagen ska stå klar till sommaren 2020 och att vi ska kunna leverera de första kilowattimmarna till våra kunder i augusti.

När solparken, som byggs invid riksväg 50 i en fårhage i höjd med Torphyttan och som blir stor som en fotbollsplan, invigs räknar vi med att den kan producera cirka 500 000 kilowattimmar per år. Det räcker för att förse 100 typhushåll med hushållsel varje år.

Den beräknade livslängden är 30 år, vilket gör Solhagen till en långsiktig och hållbar investering i förnybar energi.

Hur blir det med fåren?

De kommer såklart att gå kvar i hagen. Solpanelerna ger inte bara skön svalka varma dagar. Gräset som växer under panelerna blir starkare och ger ännu bättre näring till fåren. Dessutom bidrar den hållbara lösningen till att främja den biologiska mångfalden.

Sol till alla - direkt från fårhagen

Inom en snar framtid kommer vi erbjuda våra kunder möjlighet att teckna solabonnemang, där man abonnerar på en eller flera paneler i Solhagen i Torphyttan. Totalt finns drygt 1 400 paneler och det är först till kvarn som gäller.

Intresseanmälan - bli först med att teckna

Vill du vara bland de första som får veta när vi öppnar upp för möjlighet att teckna solabonnemang, vad det innebär och vilka villkor som gäller?

Fyll i intresseanmälan nedan, så kommer all information via e-post.

För att du ska kunna teckna solabonnemang behöver du vara elhandelskund hos oss på Linde energi.
Genom att fylla i intresseanmälan godkänner jag att Linde energi sparar mina personuppgifter, exempelvis e-post, och använder dessa i marknadsföringssyfte. Dina personuppgifter behandlas alltid i enlighet med tillämplig integritetslagstiftning, såsom dataskyddsförordningen, dataskyddslagen och övrig kompletterande lagstiftning. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Frågor och funderingar?

Kontakta Kundservice på telefon 0581-887 01 eller via kundservice@lindeenergi.se.